piątek, 27 grudnia 2013

Leniwa Karpatka


Święta, święta i po świętach. Czas troszkę się polenić, w gotowaniu. Ale gdy odwiedzą Was goście lub jeśli nie macie czasu na pieczenie bądź zwyczajnie w świecie wam się nie chcę... polecam najbardziej leniwe ciasto jakie znam. Czas operacyjny przygotowania 7 min. 



Potrzebujemy :
opakowanie krakersów np Lajkonika
2 kremy Karpatka w 5 min np Delekty
800 ml mleka
cukier puder

I do leniwego dzieła. Krakersy układamy na blaszce. Mleko wlewamy do miski. Dodajemy kremy Karpatka w 5 min. Miksujemy do powstania gładkiej puszystej masy. Krem przekładamy na krakersy. Równomiernie rozsmarowujemy. Układamy krakersy na wierzch. Posypujemy cukrem  pudrem i koniec.... 

Smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz